Hiç şu an ne pozisyonda olursanız olun kendinizi hep daha iyi daha güzel bir yerde hissettiğiniz oldu mu? yada ben aslında böyle biri değilim dediğiniz? Bir gece uyurken rüyalarınızda aklınızın ucundan bile geçmeyecek bir yerde ve bir zamanda değişik maceralar yaşarsınız yada çok istediğiniz bir şeyi rüyanızda görmek istersiniz de olmaz.
Rüyalar enteresandır. Acaba geçmişte yaşadıklarınız ve unuttuklarınızı mı görüyorsunuz yoksa bilinçaltınızda böyle bir deneyime mi sahip olmak istiyorsunuz.
Rüyalar geçmişten yada gelecekten haber mi veriyorlar?
İnsan Neden Uykuya İhtiyaç Duyar?
- zihnimizi ve bedenimizi yenilemek için,
- büyümek için
- belleğimizi gün içinde öğrendiklerimizle güçlendirmek için,
- vücudumuzun işlevlerini yavaşlatarak enerjimizi korumak ve güçlendirmek için
- bilinç altımızdaki korku ve bastırılmış güdüler ile yüzleşmek için,....
ve başka neden ihtiyaç duyarız sizce?
Rüyalar kendi içimizde olan isteklerin, duyguların ve düşüncelerin yüzeye çıkabildiği ve bize göründüğü bir koridordur. Küçüklüğümüzden beri kendi içimize kalbimizin derinliklerine atmış olduğumuz sonra da tarihin tozlu yapraklarında bıraktığımız, bastırdığımız his düşünce ve tecrübeler ile yüzleştiğimiz ortamlardır rüyalarımız.
Bazı insanlar hiç rüya görmezken bazıları her uyuduğunda bir veya bir çok rüya görürler. Rüya görmeyenlere sorduğumuzda ancak sabaha kadar deliksiz bir uyku uyurlar ise ancak yeni bir güne hazır başlayabildiklerini söylerler. Rüya görürlerse uykuları bölünecek ve tam manası ile dinlenemeyeceklerini söylerler.
Bazı insanlar rüyalara inanmadıkları için görmezler.
Bazı insanlar da rüya görmeden uyuyamazlar. Rüya görmeden uyuduklarında o sabah dinlenmemiş kalkarlar ya da hastalanmış hissederler kendilerini. O gün aksiliklerle başlamıştır onlar için.
Bu iki durumun ortası da vardır tabi zaman zaman rüya görenler veya rüya görüp de hatırlamayanlar.
Rüyalar genelde sipariş ile olmaz. Bu gece şunu göreceğim, kendimi şu zamanda şu mekanda bulacağım deyip de başarılı olanların sayısı sanırım çok çok azdır.
Meditasyonda aynı mantık vardır. Bilinç altınıza seyahat yaparken karşınıza ne geleceği, hangi koridorda neyi size göstereceğini bilemezsiniz. Genelde birey olarak enerjiniz, kalbiniz ve ışığınız neyi deneyimlemeye hazırsa meditasyonda onu görür ve yaşarsınız. Bazı bilim adamları meditasyonla birlikte yapılan nefes teknikleri, ve odaklanmalar vasıtası ile normal bilinçli düşünce akışından soyutlanarak, kişinin beyin dalgalarının uyku modunda yaydığı dalgaları yaymasının sağlandığını söylemektedirler. Dolayısı ile koridor bu şekilde açılıyor derler.
Her bireyin meditasyonu kendine özeldir. Yaşam noktaları dediğimiz çakraların açık ve işlevsel oluşu meditasyon yapan için kolaylık sağlamaktadır. Çakraları nefes teknikleri ve basit bir takım tekniklerle daha işlevsel hale getirmek mümkündür. Bu tekniklerden birkaçını daha sonraki yazılarımda anlatmaya çalışacağım.
Bu noktada bireyin meditasyonunu yapmasına yardımcı olacak rehberin rolü çok önemlidir.
Rehber eşlik eden olmalı ve kanal olmaktan veya manipilasyon ile bazı şeyleri göstermeye çalışmaktan kaçınmalıdır.
Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi, insan uykudan önce şu rüyayı göreceğim diyerek nasıl amacına ulaşamıyorsa, gerçekten meditasyon yapan kişinin de bilinç altına sipariş vermesi çok güçtür.
Her insanın hayatında yüzleşmesi gereken olaylar, yaşaması gereken imtahanlar ve bu sınavlardan kendine çıkartacağı dersler vardır. Kendini geliştirmek, tekamül etmek buna bağlıdır.
Bugünlükte bu kadar, beni sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
İyiki Varsınız....
Sevgiyle Kalın
S.S.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder